Dr. Köntös Jódcsepp a jódhiány otthoni kezelésére

4,700 Ft

Leírás

A jód az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elem, hajunk egészségének fenntartásához is elengedhetetlen.

Egyre több betegségre utaló tünettel élünk együtt, pedig számos kellemetlenség mögött kezelhető, gyógyítható hiánybetegség áll. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) felmérése alapján a jódhiány az emberiség közel harmadát (2 milliárd embert) érint.

Magyarország területének jelentős része jódszegény, ez azt jelenti, hogy sem az ivóvíz, sem a megtermelt élelmiszerek nem tartalmaznak elegendő jódot.

Magyarországon minden ötödik ember jódhiányos.

A jódhiány számos betegség hátterében állhat és a leggyakoribb tünetei a hajhullás, fáradékonyság, depresszió, indokolatlan elhízás, menstruációs zavarok.
A pajzsmirigy alulműködés is jódhiány következménye, melynek jellegzetes tünetei a láb vizesedése, a haj és szemöldök ritkulása, a lassuló gondolkodás és csökkenő pulzusszám, a lassuló bélműködés.

A jód különösen szükséges az alábbi funkciókhoz:

  • Hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához.
  • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
  • Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
  • Hozzájárul a bőr,köröm és a haj normál állapotának megőrzéséhez is.
  • A jód hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.
  • Szabályozza az anyagcserét.

A Hairstar kapszula nem tartalmaz jódot, mivel bizonyos esetekben nem ajánlott a jód fogyasztása, pl: autoimmun eredetű pajzsmirigygyulladásban a jód fokozhatja a gyulladásos folyamat aktivitását, így ilyen betegekben a jód fogyasztása ellenjavallt.

Fontos! Mielőtt elkezdné a szedését, tesztelje, hogy szüksége van-e jódpótlásra. (ioFIT teszt jód teszt)

A túlzott jódfogyasztást mindenkinek érdemes elkerülnie, mivel az arra fogékonyaknál ki is válthatja a pajzsmirigy gyulladását vagy túlműködését.

Jód hatása a hajra:

A jód potenciális parazita-, vírus- és baktériumölő tulajdonsága segíti a fejbőr egyensúlyának fenntartását. Képes elpusztítani azokat a gombákat, amelyek a hajhagymát károsítják, így helyre állítja a sérült hajtömeget. A kórokozók elpusztításával megszünteti a fejbőr gyulladásos megbetegedéseit.

A jód stimulálja a pajzsmirigy működését, ezzel is segítve a haj egészségének megőrzését.

A jód segít megelőzni a haj őszülését is.  A haj gyökerétől egészen a hajszál végéig erősíti hajunkat.

A Dr. Köntös Jódcsepp Jód-Fulvát komplex formában tartalmaz elemi jódot. Egy speciális magyar eljárásnak köszönhetően a benne lévő jód vízoldható, így téve hatékonnyá a felszívódást és a jódpótlást!

Adagolás: napi 10-15 csepp.