Szeretnéd tudni, hogy hogyan óvd meg a hajad a téli hónapokban? Akkor olvasd el a 6 legfontosabb szabályt.

  1. Viselj sapkát! A téli hónapokban ezt a tanácsot érdemes megfogadnod, hiszen a vérkeringés fokozása nélkülözhetetlen az egészséges haj érdekében. Ha a hideg hatására a fejbőrünknek csökken a vér és oxigén ellátottsága, a fejbőrön lévő hajszálerek összehúzódnak és károsíthatják a hajhagymákat. Ezáltal károsodnak a hajszálak és akár akut hajhullás is elindulhat! Ezért fontos, hogy a hideg hónapokban ne csak a testünket, hanem a fejünket is védjük.
  2. Használd a hajtípusodnak megfelelő sampont. Lehetőleg ne a reklámok alapján döntsd el, hogy neked mi a megfelelő, hanem kérd ki a fodrászod véleményét, de még jobb, ha egy hajgyógyásszal konzultálsz, hogy mi a te hajtípusodnak leinkább megfelelő sampon.
  3. Használj hajbalzsamot, hogy hajad hidratált legyen. Szintén fontos, hogy a hajtípusodnak megfelelő készítményt használd.
  4. Használj megfelelő hajpakolást, hogy hajad ápolt és egészséges legyen, főként akkor ajánlott, ha száraz, töredezett a hajad. A jól megválasztott hajpakolás újraépíti a haj szerkezetét, egészséges és csillogó lesz tőle a hajad.
  5. Amennyiben hosszú a hajad, úgy a megfelelő hajolaj vagy hajvégápoló használata elengedhetetlen. Erre főleg akkor van szükség, ha a hajvégek roncsolódtak, száraz, töredezett a hajad és nehezen tudod kifésülni.
  6. Megfelelő hajvitamin szedése elengedhetetlenül fontos, hiszen télen kimerülnek a vitaminraktárak. Ezért a vitamin fogyasztása mindenkinek ajánlott. Mi a HairStar vegán kapszulát ajánljuk, amely laktóz, glutén, cukormentes és tejesen természetes összetevőket tartalmaz.

 

 

Comments are closed.