A jód az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elem, hajunk egészségének fenntartásához is elengedhetetlen. Egyre több betegségre utaló tünettel élünk együtt, pedig számos kellemetlenség mögött kezelhető, gyógyítható hiánybetegség áll. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) felmérése alapján a jódhiány az emberiség közel harmadát (2 milliárd embert) érint.

Magyarország területének jelentős része jódszegény, ez azt jelenti, hogy sem az ivóvíz, sem a megtermelt élelmiszerek nem tartalmaznak elegendő jódot. Hazánkban minden ötödik ember jódhiányos. A jódhiány számos betegség hátterében állhat és a leggyakoribb tünetei a hajhullás, fáradékonyság, depresszió, indokolatlan elhízás, menstruációs zavarok.
A pajzsmirigy alulműködés is jódhiány következménye, melynek jellegzetes tünetei a láb vizesedése, a haj és szemöldök ritkulása, a lassuló gondolkodás és csökkenő pulzusszám, a lassuló bélműködés.

A jód különösen szükséges az alábbi funkciókhoz:

  • Hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához.
  • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
  • Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
  • Hozzájárul a bőr, a köröm és a haj normál állapotának megőrzéséhez is.
  • A jód hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.
  • Szabályozza az anyagcserét.

A Hairstar kapszula nem tartalmaz jódot, mivel sok esetben a fogyasztása nem ajánlott pl: autóimmun eredetű pajzsmirigy gyulladásban a jód fokozhatja a gyulladásos folyamat aktivitását, így ilyen betegségek esetében a jód ellenjavallt.

Fontos! Mielőtt elkezdené a szedését, tesztelje, hogy szüksége van-e jódpótlásra ( ioFIT teszt jód teszttel).  A túlzott jódfogyasztást mindenkinek érdemes elkerülnie, mivel az arra fogékonyaknál ki is válthatja a pajzsmirigy gyulladását vagy túlműködését.

Jód hatása a hajra:

A jód potenciális parazita-, vírus- és baktériumölő tulajdonsága segíti a fejbőr egyensúlyának fenntartását. Képes elpusztítani azokat a gombákat, amelyek a hajhagymát károsítják, így helyre állítja a sérült hajtömeget. A kórokozók elpusztításával megszünteti a fejbőr gyulladásos megbetegedéseit. A jód stimulálja a pajzsmirigy működését, ezzel is segítve a haj egészségének megőrzését.  A jód segít megelőzni a haj őszülését is.  A haj gyökerétől egészen a hajszál végéig erősíti hajunkat.

Dr. Köntös Jódcsepp a jódhiány otthoni kezelésére

A készítmény Jód-Fulvát komplex formában tartalmaz elemi jódot. Egy speciális magyar eljárásnak köszönhetően a benne lévő jód vízoldható, így téve hatékonnyá a felszívódást és a jódpótlást!

Adagolás: napi 10-15 csepp.

Comments are closed.