Május 19-én az Akvárium Klubban több száz fő részvételével került sor a hazai Divat-Oscar átadásra. A 12.Fashion Awards Hungary-t óriási érdeklődés követte, mindenki képviselte magát, aki meghatározó a divatszakmában, de számos celebritás is tiszteletét tette az eseményen. Büszkék vagyunk rá, hogy a HairStar az esemény partnereként volt jelen a rendezvényen.

A 2022-es gála azért is volt rendhagyó, mert idén több új kategóriában kerültek átadásra díjak. Idén először ítéltek oda díjakat az Év női- és férfiruha divattervezője számára, az Év divatbloggere kategóriában is először vehette át a nyertesezt a kitüntető díjat. A Magyar Divatért díj – életműdíj szintén a 2022-es Fashion Awards gálán került először kiosztásra. Két olyan kategória is szerepelt az eseményen, ahol minden jelölt átvehette a szobrocskát. Az Év Divateseménye Kategóriában a Budapest Central European Fashion Week és a Random Shooting Day is kapott elismerést, hiszen a szakma egyformán ismerte el mindkét divateseményt.

A Magyar Divatért díjjal olyan személyeket díjaztak a szervezők, akik több évtizedet töltöttek a divatszakmában és hozzájárultak a magyar divatszakma fejlődéséhez. Ez a díj példázza legjobban, hogy a divatszakmában a háttérben tevékenykedő személyek munkája épp olyan fontos, mint a reflektorfényben dolgozóké. Így ebben a kategóriában Sipos Zita sminkmester, Hajas László mesterfodrász és Náray Tamás divattervező vehetett át díjat. Náray Tamás évek óta Spanyolországban él, így nem tudott részt venni az eseményen, de videóüzenetben köszöntötte a gála résztvevőit.

  1. májusa az „Európai Sokszínűségi Hónapja”, amihez idén csatlakozott a Fashion Awards Hungary is, ezért arra kérte vendégeit, hogy lehetőleg színes ruhát viseljenek. A résztvevők éltek is a lehetőséggel és sorra vonultak fel a színesebbnél színesebb ruhaköltemények. A magyar divatszakma és annak minden képviselője elkötelezett a sokszínűség és az egyenlőség mellett, ugyanis ezen területen hagyományosan erős és széleskörű az elfogadás és a mindenféle újdonság, másság befogadása. Egyszerűen a divat ilyen, időről-időre megújul és szétfeszíti az eddigi kereteit. Jellemzően itt hódít először minden, ami új, nem megszokott, más színű, más formájú, más anyagú, más szabású stb. Ezért is „teremti meg” újra meg újra a divat a legkorszakalkotóbb szakembereket, és „termeli ki” a nem megszokott formációkat, a legújabb „kreálmányokat”.

Az alábbi kategóriákban kerültek kiosztásra díjak:

1.Az év modellje: Rea Milla-Avantage Models

Jelöltek voltak: Rea Milla, Tóth Laura, Paksi Betti

A díjat átadta: Gyöngyösi Szilvia a Myeatrend tulajdonosa és Gianni Annoni televíziós műsorvezető

2. Az év a fiatal divattervezője: Demeter Richard

Jelöltek voltak: Demeter Richárd, Poprádi Flóra, Varga Viktória

A díjat átadta: Dallos Bogi énekesnő, dalszerző és Rácz Gergő énekes,     zeneszerző

3. Az év divatfodrásza: Pásztor László – A díj Támogatója: Stylemagazin.hu.

Jelöltek voltak: Kozma Norbert, Koczka, Pásztor László

A díjat átadta: Bertalan Szintia a Stylemagazin.hu marketing és social média  vezetője, Szőcs Renáta énekes, dalszerző

4. Az év divat sminkese: Magyar Eszter

Jelöltek voltak: Gyetvai Viktória, Tégely Laura, Magyar Eszter

A díjat átadta: Nagy Alekszandra színésznő, Volosinovszki György színész

5.Az év stylistja: Kiss Márk

Jelöltek voltak: Kiss Márk, Csík Melinda, Flórián Kata

A díjat átadta: Szabó Patrícia a neszeszer.blog.hu főszerkesztője, Gájer Bálint Fonogram díjas énekes, előadóművész

6. Az év divatfotósa: Ajkai Dávid

Jelöltek voltak: Ajkai Dávid, Oleg Borisuk, Makó Szilveszter

A díjat átadta: Maróy Krisztina a Glamour magazin főszerkesztője, Debreceni Zita fotográfus

7. Az év nőiruha divattervezője: Kata Szegedi

Jelöltek voltak: Abodi Dóra, Nanushka, Szegedi Kata-Benus Dani

A díjat átadta: Zsédenyi Adrienn, Zséda, énekesnő, Karika Zsolt mesterfodrász

8. Az év kiegészítő tervezője: Virág Kerényi

Jelöltek voltak: Kerényi Virág, The Sentimentalist, Ruszkai Jewellery

A díjat átadta: Czutor Zoltán a Belmondó együttes énekese, valamint a Guess

márka nagykövete és Jacsó Barbara a Icon modell egykori menedzsere.

9. Az év férfiruha divattervezője: Zsigmond Dóra

Jelöltek voltak: Maár Róbert, Lakatos Sándor, Zsigmond Dóra

A díjat átadta: Konsánszky Dóra divattervező és Cseh László olimpiai bajnok úszó

10. Az év divatbloggere: Csalár Bence – a díj támogatója: DYESWAP.

Jelöltek voltak: Csalár Bence, Parádi Gabriella, Rohonczi Anita

A díjat átadta: Dr.Zimány Linda és Tóbi László Dyeswap tulajdonosa

11. Az év felfedezettje – Pályázat.: NANA

Jelöltek voltak: NANA – sminkes, Kozák Bence -Divattervező, AGNIS táskatervező

A díjat átadta: Tücsi, Aryee Claudia modell-műsorvezető, Erdei Zsolt a Humen magazin lapigazgatója.

12. Az Év Divateseménye: Budapest Central European Fashion Week, Random Shooting Day- a díj Támogatója DSAUTOMIBILES

Jelöltek voltak: BCEFW, RandomShootingDay

A Díjat átadta: Kanalas Gergely a DS márka igazgatója és Kovács Patrícia színművész, a DS márkanagykövete.

13. Magyar Divatért díj – életműdíj: Sipos Zita, Hajas László, Náray Tamás

A díjat átadta: Sándor Lea Judit, Szinte Lóránd, Pordán Tamás a Fashion Awards Team.

Jelöltek voltak: Náray Tamás, Sipos Zita, Hajas László.

A hazai Divat-Oscar története:

A Fashion Awards Hungary Díjkiosztó Gála 2004-ben debütált Magyarországon és most 2022-ben a 12. alkalommal került sor a hazai divatszakma rangos megmérettetésére! Az idei gála fővédnöke Tomán Szabina volt (RTL Klub Cápák között).

A Fashion Awards Hungary a teljes divatszakmát skálázza és lefedi annak minden szegmensét, kezdve a modellektől, a modellügynökségektől a fodrászokon, fotósokon, a sminkeseken, stylistokon és divattervezőkön át, egészen a divat kiegészítő területeit képviselő cégekig, valamint a területtel és a divat témájával foglalkozó médiumokig, a lehető legszélesebb körben hozza össze egy helyre és ülteti le egymás mellé a divatszakma minden képviselőjét.

Exkluzív társasági esemény: Az Európa-szerte népszerű, kiemelt ranggal bíró és nagy hagyománnyal rendelkező Fashion Awards magyarországi képviselőinek az volt a célja, hogy a nemzetközi divatvilág egyik legrangosabb eseményét a szakma hazai képviselői számára is megszervezhessék. A nívós esemény egész Európában, az Egyesült Államokban és hazánkban is a divat Oscar-díjának is nevezett gála, amelyen már jelöltként is komoly rangot jelent szerepelni, a díjkiosztó eseményen való részvétel pedig igazi presztízskérdés a divatszakma és az üzleti élet meghatározó szereplői számára.

Az elismerés az amerikai filmes gálához hasonlóan a legszélesebb körben és kizárólag szakmai szavazatokon dől el, vagyis az egyik legigazságosabb minősítés eredményeként születik meg. Mindenki arra szavazhat, akit az előző év eredményei alapján a legjobbnak tart, nincs előzetes kiválasztás, szűkítés, egymástól függetlenül, külön-külön szavazatokat kapnak, amit egyenként és írásban nyújtanak be a szervezők felé, és ezek végső összesítése adja ki a kategóriák győzteseit. A beérkezett szavazatokat bármikor egy szigorú titoktartási nyilatkozat aláírása mellett bárki ellenőrizheti. A jelölések alakulását mindvégig szigorúan titokban tartják. A győzteseket csak a díjátadó estéjén leplezik le, ahol a közönség első kézből ismerheti meg a végeredményt.

Comments are closed.