A nyár kellemetlen velejárója lehet a fejbőr korpásodása, ami azoknál is gyakran előfordul, akiknek egyébként nem korpás a fejbőrük. Ilyenkor nem kell megijedni, könnyen orvosolható ez a probléma.

A korpásodás lényegében fejbőrünk fokozott hámlását jelenti, melyet számos tényező kiválthat. Ez az állapot sajnos nagyon gyakori, pontos felmérés nem áll rendelkezésünkre, de becslések szerint a felnőttek mintegy 60%-a küszködik a problémával.

A nyáron fokozottan jelentkező korpásodásnak több oka is lehet. A párás, fülledt idő serkenti a korpaképződést. Nyáron a test és így a bőr is dehidratált, hiszen az izzadással rengeteg vizet veszítünk. Ezért a bőr is szárazabb, és könnyen hámlik. A nap és a szél szintén szárítja a bőrt, a klóros, illetve sós vízről már nem is beszélve. Mivel a nyári korpásodás átmeneti, apró trükökkel könnyen megszüntethető.

The problem of dry scalp on dark hair

Természetesen a korpásodás ellen:

  • Gondosan válasszuk meg samponunkat!
    Használjunk bőrsemleges, gyógynövényes sampont. Ha sűrűn kell hajat mosnunk, kissé hígítsuk fel fejbőrünk kímélése céljából.Semmiképp ne dörzsöljük fejbőrünket, inkább lágyan masszírozzuk, majd hajmosás után alaposan öblítsük le.

Nyári könnyű sampon ajánlatunk:  https://www.hairstar.hu/termek/after-sun-hair-body-bath/

  • Pótoljuk az elveszített vizet! A bőr szárazságát nemcsak kívülről kell orvosolni. A belső hidratálás sokkal fontosabb. Tehát nincs mit tenni, inni kell. Napi két három liter folyadék szükséges a szervezet normális, egészséges működéséhez. A két-három   litert ásványvízből, zöldteából, valódi gyümölcsteából, gyümölcslevekből állítsd össze. 
  • Fogyasszunk minél több vitamindus élelmiszert és megfelelő táplálékkiegészítőt! A vitamindús táplálkozás szintén segíthet! Illetve a fejbőr számára fontos vitaminok, nyomelemek pótlása táplálékkiegészítővel.

            Ebben segít neked a HairStar hajvitamin!

Házi módszerek a korpa ellen, természetes hajápolás

  • Az almaecet: Az almaecetes öblítővíz, nagyon hatékony lehet. Hajmosás után keverjünk össze 1:1 arányban langyos vizet és almaecetet, ezzel öblítsük át a hajat és dörzsöljük be jól a fejbőrbe
  • A bojtorján főzet: A bojtorján főzetét kiválóan alkalmazhatod a korpásodás megszűntetésére. Nem csak erre a problémára   jó, hatásos hajhullás és a haj zsírosodása ellen is. Hajmosás után dörzsöld a főzetet a fejbőrödbe. Tekerj fóliát a hajad köré, és hagyd rajta húsz percig, majd öblítsd le alaposan kiválóan alkalmazhatod a            korpásodás megszűntetésére.
  • A joghurt: Erről a tejtermékről már régóta tudjuk, hogy képes egyensúlyban tartani a bélrendszerben az egészséges   gombák egyensúlyát. Éppen ezért külsőleg is nyugodtan használhatjuk. Kenjünk a korpás fejbőrre két deci joghurtot és hagyjuk hatni húsz percen keresztül. Ezután alaposan öblítsük le a hajat.

Comments are closed.