A téli hónapokban, amikor lehűl a levegő, hideg és gyakran ködös az idő, a hajunknak sem tesz jót, hiszen a hajszálak kiszáradnak, a fejbőr pedig korpás lesz. Ezen felül télen a kinti hideg és benti meleg levegőnek is alacsony a páratartalma, így a hajszálak kiszáradnak, veszítenek fényességükből.

A helyzeten nem javít a sapkaviselés sem, mert bár melegen tartja a fejbőrt, de a sapka alatt könnyebben befülled a fejbőr, ami tovább erősíti a korpásodás kialakulását.

Tippek a téli hajápoláshoz:

  1. Hagyj fel a szorosan összefogott frizurákkal, lófarokkal.Válasszunk inkább egy megfelelően ápolt, kiengedett hajviseletet. A tartós húzásnak kitett hajszálak egy idő után kihullanak.
  2. Javasolt a megszokottnál sűrűbben hajat mosni, amihez érdemes természetes készítményt választani.
  3. Válassz olyan hajápoló terméket, amely nedvességet ad! A hideg időjárás kiszívhatja a nedvességet a hajból, ezért érdemes a tél folyamán olyan terméket választani, amely védi a hajat az időjárás viszontagságaival szemben.
  4. Erősítsd a hajvégeket hajbalzsam vagy hajvégápoló olaj segítségével De figyelj oda, hogy a hajvégápoló csak a hajvégekre kerüljön, ugyanis, ha a hajtövekig használod, akkor elősegíti a zsírosodást.
  5. Ha nagyon száraz a hajad akkor az is jó megoldás, ha a hajolajból hozzákeversz a samponodhoz egy kicsit.
  6. Ha a fejbőröd hajlamos a kiszáradásra, az intenzív korpásodásra a hidegebb hónapokban, akkor érdemes célzottan erre kifejlesztett sampont használni.
  7. Télen elengedhetetlenné válik a mélyhidratálás, hajszálaink és fejbőrünk számára egyaránt. A megfelelően hidratált bőr ellenállóbb a hideg levegő roncsoló hatásaival szemben. Ajánlott tápláló hajvégápoló pakolásokat használni, ha nem is minden alkalommal, de havonta párszor, az is sokat segít.
  8. A sapkától lelapult frizura kiküszöbölésére használj volumennövelő hajspray-t. Akár tartsd magadnál napközben és használd amikor szükséges.
  9. Használj hajolajat. A hajolaj csodákra képes a száraz vagy irritált fejbőrrel. Vigyél fel néhány cseppet a kezedbe, és dörzsöld össze őket, hogy vékony és egységes bevonatot képezz a hajadon. A könnyű olaj képes átalakítani a száraz tincseket, amely előnyt biztosít a fejbőrnek és a hajnak segít a töredezett hajvégek szabályozásában.

+2 tipp:

Ha nincs hajvégápoló olajad, akkor minden hajmosás után, a félszáraz hajvégekre tegyél argán olajat, de csak mogyorónyi mennyiséget, hogy ne nehezítse el.

Pakolásként is használhatod. Hajmosás előtt masszírozd be az olajat a hajadba, fejbőrödbe. Csavard be egy törölközőbe, vagy húzz fel egy műanyag sapkát a fejedre és hagyd az olajat dolgozni 30 percig. Utána a szokásos módon jöhet a hajmosás, majd a hajbalzsam használata.

 

Comments are closed.